Viorel Stefan: Guvernul a gresit pentru ca a tratat cu superficialitate opinia BNR

Data publicarii: 16-12-2010 | Finante-Banci
Presedintele Comisiei pentru buget-finante-banci din Camera Deputatilor a explicat pentru "Financiarul" ca, daca Executivul ar fi luat in seama observatiile Bancii Centrale, probabil ca Ordonanta 50 ar fi fost mai bine gandita si multe dintre actualele probleme ar fi putut fi evitate

"Financiarul": Asociatia de leasing bancar critica obligatia de a scrie contractele in limbaj obisnuit, cu traducerea termenilor bancari. Ce s-a decis in Comisia de buget- finante din Camera Deputatilor?
Viorel Stefan: Comisia a adoptat un amendament care introduce obligati-vi-tatea contractorului ca, pana la semna-rea contractului, sa explice, in scris, toti ter-menii inscrisi in contract. Deci con-tractul sa contina explicatii clare pentru toti termenii de specialitate folositi, pen-tru ca nu neaparat folosirea de termeni in limba engleza, dar si un termen strict bancar, in limba romana, poate sa fie necunoscut unui consumator care nu are nicio pre-ga-tire in domeniu. Si atunci, OUG 50 ii da dreptul sa solicite creditorului, inainte de a semna contractul, explicarea fiecarui termen.

Practic, bancile sunt obligate sa faca educatie financiara clientului.

Continuarea in Financiarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: