Ialomitianu: Cel putin 20% dintre angajatii Ministerului de Finante ar trebui sa plece

Data publicarii: 16-12-2010 | Finante-Banci

Ministrul Finantelor Publice (MFP), Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri seara. la B1 TV, ca peste 20% dintre cei 32.000 de angajati ai ministerului ar trebui sa plece in urma unui proces de restructurare.

"Ministerul Finantelor trebuie restructurat. Intr-adevar trebuie sa si reducem din personal, pentru ca sunt foarte multi oameni care lucreaza in Finante, iar noi trebuie sa reducem birocratia. Sunt peste 32.000 de persoane care lucreaza in Finante, ma refer la Ministerul Finantelor, ANAF si structurile teritoriale. Cel putin 20% ar trebui sa plece. Noi trebuie sa reducem birocratia in minister, iar structurile de control trebuie sa devina mai eficiente", a declarat Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a mai spus ca este nevoie de o reducere a personalului si din Trezorerie, pentru ca trebuie introdus sistemul electronic de incasari si de plati.

"Nu trebuie sa mai ajungem sa mai facem plati la ghiseu pentru ca suntem o tara a Uniunii Europene", a precizat ministrul.

Gheorghe Ialomitianu a declarat ca institutia se afla intr-un proces de reducere a birocratiei chiar prin introducerea declaratiei unice care poate fi depusa electronic, iar primul termen este 25 februarie. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: