Cand va fi gata autostrada care va lega Marea Neagra de granita cu Ungaria

Data publicarii: 16-12-2010 | Auto
In ultimele zile, autoritatile au tot anuntat licitatii pentru mai multe portiuni ale autostrazii de pe coridorul IV pan-european. Money.ro va prezinta situatia la zi, cu termene de finalizare si costuri, a fiecarui tronson din autostrada care va traversa Romania, de la Constanta la Nadlac.

 
Nadlac-Arad
Compania de Autostrazi a lansat licitatia pe 10 decembrie, iar lucrarile ar trebui terminate in 54 de luni de la inceperea lor, ceea ce inseamna ca, daca atribuirea contractului se va face in primavara, iar lucrarile vor demara in vara, tronsonul ar trebui sa fie gata la inceputul anului 2016. Autostrada are o lungime de 38,8 kilometri, iar pretul estimat este de aproape un miliard de lei (993,6 milioane), fara TVA.
Arad-Timisoara
Este tronsonul cel mai avansat din punct de vedere al executiei din zona centrala si vestica a autostrazii de pe coridorul IV. Contractul de executie (autostrada si centura ocolitoare a orasului Arad) a fost atribuit in 2008 consortiului format din firmele FCC si Astaldi. Lucrarile au inceput in ianuarie 2009 dar sunt in intarziere, potrivit unor declaratii facute in vara de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Radu Berceanu. El i-a amenintat chiar pe constructori ca, daca nu-si respecta termenele contractuale, pot sa nu se mai prezinte la viitoarele licitatii din Romania. Berceanu a promis ca acest tronson va fi gata in 2011-dupa graficul initial, ar fi trebuit sa fie gata chiar in ianuarie 2011. Tronsonul are o lungime de 32,25 km (fara centura de 12 km a orasului Arad), iar pretul este de 483 de milioane de lei, fara TVA (135 milioane de euro la cursul din momentul atribuirii contractului) 

 

citeste integral: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: