Actiunile FP - indisponibile de la 23 decembrie pana la listare

Data publicarii: 17-12-2010 | Bursa

CNVM a aprobat ieri prospectul de listare a actiunilor Fondului Proprietatea (FP) si a emis un atestat prin care societatea are obligatia sa-l publice pana marti, 21 decembrie. In ziua urmatoare aparitiei prospectului de listare, institutia va emite certificatul de inregistrare a valorilor mobiliare, odata cu acest pas Depozitarul Central fiind obligat sa sisteze inregistrarea tranzactiilor cu actiunile FP pana la listarea societatii la BVB, prevazuta pentru 25 ianuarie.

Ca urmare, tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea la Depozitarul Central mai pot fi realizate pana cel tarziu miercuri, 22 decembrie, si se vor relua doar dupa listarea la Bursa.

Pretul la care se realizeaza in pre-zent tranzactiile cu actiunile Fondului Pro-prietatea la Depozitarul Central va-riaza in jurul nivelului de 0,48 lei/titlu, in conditiile in care valoarea nominala a unei actiuni este de 1 leu. Acest pret repre-zinta aproape jumatate din va-loarea activului net al fondului, calculat pentru sfarsitul lunii noiembrie, con-form schimbarii modului de evaluare al activelor.

Integral in Financiarul