Studiu ZEW:57% din analisti se asteapta la o imbunatatire a economiei romanesti in viitoarele 6 luni

Data publicarii: 17-12-2010 | Economie
Un studiu realizat in decembrie de institutul german ZEW, citat de The Money Channel, releva faptul ca, in momentul de fata, Romania are cea mai slaba economie din regiune, insa 57% dintre analistii chestionati considera ca starea economiei romanesti se va imbunatati in urmatoarele sase luni.

Astfel, 57% dintre specialisti spun ca perspectivele economiei romanesti sunt pozitive, in timp ce numai 17% s-au aratat pesimisti in aceasta privinta. Pe de alta parte, aproape un sfert dintre expertii chestionati de Zew nu anticipeaza vreo schimbare in primul semestru din 2011.

In ceea ce priveste moneda nationala, parerile sunt impartite: 42% considera ca leul se va aprecia in fata euro in urmatoarele sase luni, in timp ce 37% anticipeaza un curs stabil. Doar unul din cinci economisti crede ca leul se va deprecia in acest interval.

Parerile sunt impartite si in privinta inflatie. Astfel, o treime dintre analisti considera ca preturile vor creste in prima jumatate a anului viitor si tot atatia se asteapta ca inflatia sa scada.

La sondajul ZEW au participat 92 de experti financiari.

 

NewsIn