Cu ce raman clientii dupa sase luni de lupta cu bancherii pentru ieftinirea creditelor

Data publicarii: 20-12-2010 | Finante-Banci


In batalia pentru aplicarea Ordonantei 50 - aparuta in iunie si care isi propunea sa transparentizeze conditiile de acordate pentru creditele populatiei - mai ramane un singur episod: votul in plenul Camerei Deputatilor, iar bancherii sunt acum in avantaj.

La presiunile Bancii Nationale si ale Fondului Monetar International, deputatii din Comisia de Buget Finante au "taiat" din forma ordonantei cele mai puternice prevederi - aplicativitatea si pentru creditele vechi, dar si imputernicirea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului de a decide suspendarea activitatii de creditare in cazul bancilor descoperite cu nereguli la contractele de imprumut.
Acestea le dadeau si cele mai mari emotii bancherilor, care s-au grabit sa calculeze ca ar putea sa piarda circa 600 de milioane de euro anul acesta, in cazul in care ordonanta s-ar aplica in forma propusa de Guvern. Acum, secretariatul Comisiei pregateste, in regim de urgenta, raportul asupra proiectului de lege pentru a fi dezbatut in plenul Camerei Deputatilor, care are si rol decizional. Proiectul de lege a ajuns la circa 200 de pagini, incluzand amendamentele discutate, plecand de la un act de 50 de pagini. 

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: