Immorent Romania IFN isi majoreaza capitalul cu 187.500 euro si devine SA

Data publicarii: 09-09-2006
Actionarii Immorent Romania au aprobat majorarea capitalului cu 187.500 euro (circa 660 mii lei), schimbarea formei juridice in societate pe actiuni si numirea MD Audit Conta Consulting ca auditor financiar, potrivit unei raportari a companiei, publicate in Monitorului Oficial. Actionarii au mai aprobat numirea lui Harald Trinkl pe postul de administrator. Actionarul majoritar al Immorent Romania IFN in urma majorarii va fi compania austriaca Immorent International Holding, care va detine 96% din capitalul social.

Immorent Romania este divizia romaneasca de leasing a Erste Bank. Societatea a avut o cifra de afaceri de 12,2 milioane euro in primul semestru al anului, din care 9,4 milioane euro din leasing imobiliar, a anuntat, joi, un comunicat al companiei.

"Segmentul de leasing imobiliar are un potential de crestere excelent, desi pentru moment reprezinta numai 2% din totalul pietei de leasing din Romania, fata de pietele occidentale, unde leasing-ul imobiliar acopera 15-20%. Noi ne concentram asupra dezvoltarii operatiunilor noastre in domeniul imobiliar, pentru a deveni un jucator important in domeniul leasing-ului imobiliar. Rezultatele pe care le-am inregistrat in prima jumatate a anului confirma ca am pornit pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul", a declarat directorul general al Immorent Romania, Harald Trinkl.

In primele sase luni ale lui 2006, Immorent Group, firma-mama a Immorent Romania, si-a crescut volumul total al noilor contracte de leasing la 834,9 milioane euro, o crestere de aproape 75% fata de anul anterior, cand grupul a inregistrat un volum de noi contracte de leasing in valoare de 476,4 milioane euro, se spune in comunicatul Immorent.

Potrivit Ordonantei nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei, orice institutiei financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni. De asemenea, orice IFN care are activitati de creditare este obligat de norme sa aiba un capital social minim de 200.000 euro, adica circa 700.000 lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: