Cum pot patronii sa-si cumpere calculatoare si sa se conecteze la internet cu ajutorul UE

Data publicarii: 21-12-2010 | IT&C


Programul este destinat IMM-urilor si ONG-urilor si are un plafon maxim de 100.000 de lei pe proiect, rata de cofinantare fiind de 90-95%

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a dat startul luni depunerii de proiecte privind sprijinirea accesului la internet si la serviciile conexe. Programul este adresat IMM-urilor si ONG-urilor, fondurile disponibile pentru aceasta sesiune de depunere de dosare fiind de aproape 64 de milioane de lei.

Suma minima care poate fi obtinuta este de 10.000 de lei iar cea maxima de 100.000 de lei, rata de cofinantare fiind de 90% in cazul IMM-urilor si de 95% in cazul ONG-urilor. Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.fonduri.mcsi.ro. Printre conditiile de obtinere a rambursarilor de la UE si de la statul roman se numara si obligativitatea de a mentine proprietatea bunurilor achizitionate si natura activitatii proiectelor depuse pe o perioada de cel putin 36 de luni in cazul unui IMM si de 60 de luni in cazul unui ONG. Cofinantarea, de 90%, se aplica doar cheltuielilor eligibile. In aceasta categorie intra, printre altele, cheltuielile legate de conectarea la internet broadband sau upgradarea celui existent, abonamentul la un astfel de serviciu pentru cel mult 12 luni, dar si cheltuieli pentru achizitionarea de echipamente electronice, cum ar fi calculatoare (cel mult cate unul pentru fiecare angajat declarat), servere si imprimante.

 

citeste integral: Gandul