65 de pensiuni din zona Bran-Moieciu-Fundata, inchise temporar de comisarii OPC

Data publicarii: 24-12-2010 | Turism
Comisarii de la Protectia Consumatorilor au inchis temporar 65 de pensiuni din zona Bran - Moieciu - Fundata care ofereau servicii turistice fara a avea autorizatii de functionare sau certificate de clasificare, transmite corespondnetul NewsIn.

Cele 65 de pensiuni au fost inchise in cadrul actiunilor de control desfasurate de catre Comandamentul de Iarna al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor in perioada 27 noiembrie - 19 decembrie.

"Am obtinut date despre aceste pensiuni de pe Internet, de pe sase site-uri unde isi faceau reclama, dupa care am comparat datele de identificare si adresele cu datele obtinute de la Registrul Comertului. Comisari OPC au facut rezervari pe Internet, s-au cazat la unele din aceste pensiuni, dupa cateva minute aparand si echipele de control, astfel incat proprietarii pensiunilor nu au mai putut nega evidenta, aceea ca ofera cazare pentru turisti, desi nu au autorizatiile necesare pentru a face acest lucru. Cele 65 de pensiuni au primit decizie de inchidere temporara, pana cand vor intra in legalitate", a declarat, joi, Ionel Spataru, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov.

In zilele urmatoare vor fi facute noi controale la aceste pensiuni.

"In urmatoarele zile vom face noi controale la aceste pensiuni, iar, daca se va dovedi ca nu respecta deciziile de inchidere, vom aplica amenzi de cate 20.000 de lei si vom lua si masura inciderii definitive", a afirmat Spataru.

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov a mai spus ca in urma celor peste 400 de actiuni de control desfasurate la unitati de cazare, de alimentatie publica, prestatori si furnizori de servicii din zonele Bran, Predeal si Brasov - Poiana Brasov au fost aplicate amenzi totale in valoare de 831.350 de lei.

"Au fost oprite temporar de la comercializare produse alimentare si nealimetare in valoare de 35.568 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produse expirate in valoare de 3.258 lei si au fost distruse produse alimentare in valoare de 3.928 lei. Produsele distruse au fost ridicate in special din piata din fata intrarii la Castelul Bran, unde asa-zisi producatori vindeau ca produse 100% naturale marfuri cumparate de la alti producatori si carora le-au schimbat etichetele. Ca masura complementara am dispus interzicerea vanzarii de produse alimentare in aceasta locatie", a mai declarat seful CJPC Brasov.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: