IFC acorda Bancpost un credit de 58 milioane euro pentru sprijinirea intreprinderilor mici

Data publicarii: 24-12-2010 | Finante-Banci
IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, a acordat Bancpost SA un imprumut de 58 milioane euro pentru a da mai multe imprumuturi intreprinderilor micro, mici si mijlocii din Romania, in vederea cresterii ritmului de redresare economica, potrivit unui comunicat.

"Imprumutul semnat cu Bancpost va ajuta la consolidarea cooperarii noastre si va asigura un flux continuu de imprumuturi pentru companiile mici, intr-un moment in care societatile comerciale continua sa se confrunte cu dificultati in obtinerea de finantare pentru dezvoltarea activitatii lor", a declarat directorul IFC pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord si sudul Europei, Dimitris Tsitsiragos.

In martie 2010, Bancpost SA s-a alaturat IFC Global Trade Finance Program, ca banca emitenta, pentru a-si extinde operatiunile de finantare a comertului international in contextul relansarii Romaniei dupa criza financiara globala.

In cadrul Planului comun de actiune al institutiilor financiare internationale, Grupul Bancii Mondiale (incluzand IFC), BERD si Banca Europeana de Investitii s-au angajat sa furnizeze 24,5 miliarde euro pe parcursul a doi ani pentru a sprijini economiile din Europa de Est prin intermediul sectorului bancar. Sprijinul financiar al acestor institutii depaseste tinta initiala, luand in considerare ca un total de 27 miliarde euro au fost deja angajate pana la sfarsitul lui august 2010.

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare la nivel mondial concentrata pe sectorul privat, in tarile in curs de dezvoltare. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: