Ialomitianu: Vor continua restructurarile la Ministerul de Finante pentru ca viata ne-o cere

Data publicarii: 28-12-2010 | Finante-Banci


Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat marti ca, in 2011, vor mai avea loc reduceri de personal din domeniul bugetar, inclusiv la Ministerul de Finante, aceasta restructurare fiind ceruta "de viata".

Intrebat daca bugetarii "pot sta linistiti" anul viitor, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a raspuns: "Da. Noi am majorat salariile cu 15% ", insa a adaugat ca vor continua reducerile de personal.

"Sigur ca noi dorim un stat suplu, eficient. Acolo unde nu se justifica un numar de salariati, pentru ca Guvernul Boc isi indeplineste obiectivul privind reducerea birocratiei (...), in unele locuri, vom avea reduceri de personal, pentru ca sunt cheltuieli foarte mari cu functionarea institutiilor si acestea uneori nu se justifica", a spus Ialomitianu.

De asemenea, intrebat daca se refera la disponibilizari la Ministerul de Interne si Ministerul Finantelor, Ialomitianu a subliniat ca el raspunde numai de Ministerul de Finante. "Eu trebuie sa fac aceasta institutie mai supla, mai eficienta, contribuabilii sa fie multumiti, iar pe linia prevenirii si combaterea evaziunii sa avem rezultatele cele mai bune. Noi avem programul de restructurare, il continuam, pentru ca viata ni-l cere", a adaugat ministrul.

Totodata, el a confirmat ca reducerea de personal din MF a fost estimata la 2000 angajati. "Atata s-a estimat, dar in urma reorganizarii vom sti ce avem de facut", a conchis ministrul.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: