Botis: Din ianuarie 2011,angajatorii vor depune statele de plata si contractele in format electronic

Data publicarii: 28-12-2010 | Economie


Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat marti ca Guvernul a adoptat o ordonanta potrivit careia, incepand din ianuarie 2011, angajatorii vor depune in format electronic statele de plata si contractele de munca la Inspectia Muncii.

Botis a explicat ca angajatorii vor mai putea depune pana la finalul lunii ianuarie 2011 statele de plata si contractele de munca in format de hartie referitoare la luna decembrie 2010, dar pentru lunile urmatoare vor fi nevoiti sa treaca la formatul electronic.

"Am modificat Legea 130 prin prin OUG, ceea ce presupune ca, de la 1 ianuarie 2011, angajatorii nu vor mai depune la inspectiile muncii, pe suport de hartie, contractele de munca si statele de plata (...) In cursul lunii ianuarie, pentru luna decembrie, vor fi ultimele depuneri pe format de hartie ale informatiilor care privesc contractele de munca si statele de plata", a declarat ministrul.

El a anuntat si ca Executivul a mai decis eliminarea comisioanelor de pastrare a carnetelor de munca, atat cel de 0, 75% pentru carnetele tinute de inspectiile muncii, cat si de 0,25% pentru cele tinute de angajator.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: