Piraeus: Cei care au cumparat aur in 2009 l-au vandut cu castiguri de 15-20%

Data publicarii: 28-12-2010 | Finante-Banci


Unii clienti care au cumparat in 2009 aur de la Piraeus Bank, singura banca locala care ofera in prezent acest serviciu, l-au vandut in cursul acestui an, realizand castiguri de 15-20%.

"Anul 2010 a fost marcat nu numai de vanzari record, dar si de cateva marcari de profit. O parte din investitorii din 2009 au apelat la serviciul de rascumparare pentru aurul pastrat in custodia bancii. Profiturile inregistrate de client au ajuns la valori de aproximativ 15%-20%, mult peste randamentele oferite de instrumente clasice de investitie - depozite, actiuni sau titluri de stat", spune Alina Piciorea, seful departamentului de vanzari corporate si retail din Trezoreria Piraeus Bank.
De la inceputul anului , aurul a urcat cu circa 40%, pana la 145 de lei/gram, la cursul calculat de BNR. In 2009 cotatia aurului urcase cu peste 30%.

Piraeus accepta sa rascumpere de la clienti aurul livrat, dar doar cu conditia ca metalul sa ramana in tezaurul sau, fara sa mai ajunga fizic in mainile clientului. Daca ar fi livrat fizic, aurul ar trebui sa fie verificat la cumparare, ceea ce ar presupune costuri suplimentare.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: