Basescu: "Fiecare roman e responsabil de viata lui zilnica, nu mai poti astepta la nesfarsit de la stat".

Data publicarii: Astazi, 03-01-2011 | Politica
Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Predeal ca Romania a incheiat anul cu 1.270.000 de functionari, apreciind ca numarul acstora este mare, iar in doi-trei ani trebuie sa se ajunga la 900.000 de angajati in sectorul de stat.

Presedintele a spus ca trebuie continuata reforma in domeniul fiscal, iar companiile "trebuie sa aiba tot mai putin contact cu functionarii de la ghisee".


Basescu a afirmat ca in Romania sunt inca multi functionari, aratand ca de la 1.270.000 de bugetari, cati exista in prezent, statul trebuie sa ajunga, in doi-trei ani, la 900.000 de functionari, "pentru a nu mai fi o povara pe cheltuielile publice".

Presedintele a mai spus ca nu statul creeaza locuri de munca, ci sectorul privat.

"Sectorul privat este cel care creeaza locuri de munca si garanteaza evolutia", a adaugat seful statului.

"Cheia este continuarea reformelor statului. Fara acestea o astfel de cirza se poate repeta oricand"

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, sambata, ca Romania a reusit sa treaca de cel mai greu an, iar in 2011 isi va relua cresterea economica, chiar daca "firav", subliniind ca pentru aceasta este nevoie de continuarea proceselor de modernizare a statului, altfel criza putandu-se repeta oricand.

Presedintele Traian Basescu le-a declarat jurnalistilor, in statiunea Predeal, unde se afla impreua cu sotia sa, ca in Romania a reusit sa treaca de cel mai greu an, iar in 2011 va exista o revenire economica, insa "cheia" este continuarea reformelor statului.

"Cheia este continuarea reformelor statului. Fara acestea o astfel de cirza se poate repeta oricand", a aratat Basescu.

 

integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: