George Teleman a cumparat Vitantis Shopping Center si Moldova Mall pentru 5 euro

Data publicarii: 05-01-2011 | Afaceri


East Balkan Properties (EBP), companie cu o expunere de 59% pe piata imobiliara romaneasca, a vandut 51% din compania care controla centrele comerciale Vitantis Shopping Center din Bucuresti si Moldova Mall din Iasi unei firme controlate de George Teleman, partener in cadrul Equest Investments Romania. Pretul a fost unul simbolic de 5 euro, insa noul proprietar a preluat si datoriile companiei.

"Noi faceam si asset management si property management, iar EBP avea datorii la noi. Pretul de 5 euro este simbolic, deoarece am preluat datoriile pe care investitorii le aveau fata de noi. Noi am administrat cele doua proprietati timp de cinci ani si le cunoastem foarte bine. E logic sa avem o preferinta pentru ele. Tranzactia a fost putin grabita pentru a prinde 31 decembrie, insa vom vorbi de strategie dupa ce se mai aseaza lucrurile. Dat fiind faptul ca Equest este in disposal mode (in retragere de pe piata n.red) e normal sa vrem sa achizitionam si restul participatiei, insa nu e o tranzactie speculativa. Vrem sa administram in continuare cele doua proprietati pana ce isi revine piata, dupa care sa le vindem cand randamentul se va apropia de ceea ce a fost. Oricum acest lucru nu se va intampla mai repede de 3-5 ani", a declarat in exclusivitate pentru Capital George Teleman, noul actionar majoritar al celor doua mall-uri.

Vitantis Shopping Center este detinut de firmele Union Properties SRL si Vitantis SRL, iar Moldova Mall de firma Rivium Galeria Mall SRL. Cele trei companii sunt controlate de Balkan Properties Cooperatief, firma la care Teleman detine in prezent - prin intermediul Denesol Limited - 51% din actiuni. 

 

mai mult in: capital.ro