ANAF va avea departament specializat pe verificare averilor si va primi consultanta de la americani

Data publicarii: 05-01-2011 | Finante-Banci


Normele de aplicare a noilor prevederi din Codul fiscal legate de evaluarea veniturilor nedeclarate ale persoanelor fizice cu averi mari vor fi definitivate in urma consultarilor pe care ANAF le va avea cu experti din SUA si din mai multe tari europene, s-a stabilit astazi, in urma discutiilor dintre premierul Emil Boc si ministrul finantelor Gheorghe Ialomitianu. Fiscul american este recunoscut in mod traditional ca una dintre cele mai temute institutii din lume care lupta cu evaziunea fiscala.

Activitatile de verficare a situatiilor fiscale personale ale celor suspectati de evaziune vor fi preluate de un departament special care va fi infiintat in cadrul ANAF.

Introducerea de masuri pentru evaluarea si taxarea veniturilor nedeclarate face parte dintre angajamentele asumate de Guvern fata de FMI.

Premierul Boc a declarat ca Romania si-a indeplinit obligatiile de care depinde discutarea vineri in boardul Fondului a eliberarii celei de-a saptea transe din imprumutul de aproape 13 mld. euro. 

 

integral in: zf.ro