Ferrari a vandut 300 de automobile pe cea mai mare piata auto din lume

Data publicarii: 06-01-2011 | Auto

Constructorul auto italian de automobile sport Ferrari a anuntat miercuri ca in 2010 a vandut aproape 300 de automobile pe piata din China, cea mai mare piata auto din lume, o cifra ce reprezinta o crestere de 50% comparativ cu 2009 si totodata cel mai bun rezultat inregistrat vreodata de marca Ferrari in China.

Daca la vanzarile din China continentala se adauga si vanzarile de autombile Ferrari in Hong Kong si Taiwan, piata chineza reprezinta una din primele cinci piete mondiale pentru firma de la Maranello, "un rezultat cu atat mai extraordinar cu cat reteaua oficiala a Ferrari in China nu a fost deschisa decat in urma cu sase ani", a anuntat intr-un comunicat constructorul contriolat de Fiat.

Pentru a raspunde la apetitul pentru lux al chinezilor bogati, Ferrari a decis sa-si intareasca reteaua de vanzari si sa selecteze noi parteneri pentru a putea creste numarul de puncte de vanzare, care in prezent este format din 10 unitati. De altfel, in data de 14 ianaurie Ferrari va organiza la Shanghai un eveniment de celebrare a celui de al 999-lea client din China, explicand ca numarul 9 este considerat in China ca un semna de longevitate si noroc. 

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: