David, Hidroelectrica: Urmatorul bubble care se va sparge este energia. Prima va fi energia regenerabila in 5-6 ani

Data publicarii: 06-01-2011 | Economie

Mihai David, fost director general al Hidroelectrica, actual membru al consiliului de administratie al celei mai valoroase companii de stat, crede ca dupa criza financiara izbucnita in urma cu mai bine de doi ani de zile, un nou bubble incepe sa prinda contur, maximul putand fi atins in urmatorii 5-6 ani. Daca atunci a fost vorba despre credite fara acoperire, produse financiare exotice si o piata imobiliara mult supraevaluata, acum ar putea fi vorba despre energie. Mai precis despre energie verde. 

"Urmatorul bubble care se va sparge este energia, iar prima va fi energia regenerabila. Valoarea capacitatilor de productie este supralicitata, iar in 5-6 ani am putea asista la o spargere a acestei bule", crede David.

Factorii pe care se bazeaza declaratia acestuia vin mai ales din faptul ca investitiile in energia verde sunt sprijinite printr-un sistem de compensare pentru a le face atractive, in contextul in care proiectele verzi necesita tehnologii mai scumpe.

De exemplu, in Romania, sistemul agreat este acela al certificatelor verzi acordate pentru fiecare MWh de energie produs din surse regenerabile.

Continuarea in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: