Bursa de Valori Bucuresti a aprobat listarea Fondului Proprietatea, stabilita pentru 25 ianuarie

Data publicarii: 07-01-2011 | Bursa


Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investitii si administrator unic al Fondului Proprietatea, a anuntat joi aprobarea listarii Fondului de catre Bursa de Valori Bucuresti, programata pentru 25 ianuarie 2011.

Fondul Proprietatea a colaborat cu un consortiu de brokeri - Raiffeisen Capital Investment (Lead Manager), BRD Groupe Societe Generale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti - si cu consultantii juridici, Schoenherr si Asociatii SCA si White & Case, Pachiu SCA, pentru pregatirea listarii, inclusiv pentru realizarea unei serii de prezentari in Romania si cateva orase importante din Europa, se arata in comunicat.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investitiilor si unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Incepand cu data numirii oficiale, compania a demarat plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 si 2009 catre toti actionarii inregistrati la data de 27 septembrie 2010.

Franklin Templeton si-a stabilit recent un birou in Bucuresti, cu o echipa de 23 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de peste 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: