MDRT plateste peste 11 mil. lei pentru evaluarea tehnica a cererilor de finantare depuse pentru POR

Data publicarii: 07-01-2011 | Finante-Banci


Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza pe 25 ianuarie o licitatie restransa accelerata, in vederea achizitionarii de servicii de evaluare tehnica si financiara a cererilor de finantare depuse pentru Axele Prioritare 1-5 din Programului Operational Regional 2007 - 2013.

MDRT va plati in acest sens 11 milioane lei, fara TVA, iar contractul va avea o durata de 11 luni incepand cu data atribuirii. Organizarea unei licitatii restranse si accelerata este motivata prin "numarul mare de cereri de finantare depuse si care trebuie evaluate urgent".

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului solicita participantilor ca cifra de afaceri medie anuala pentru ultimii trei ani (2007, 2008 si 2009) sa fie de cel putin 1,56 milioane lei si sa fi avut profit net pe fiecare din acesti ani. Totodata, ofertantii trebuie sa fi incheiat in ultimii trei ani cel mult trei contracte incluzand prestarea de servicii similare care sa aiba in total o valoare de minim 800.000 lei.

Programul Operational Regional din Romania (POR) este finantat prin unul dintre Fondurile Structurale ale Uniunii Europene - Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR). Acesta sprijina regiunile UE care au un PIB pe cap de locuitor sub 75% din media europeana.

Bugetul total alocat POR este de aproximativ 4,37 miliarde euro in primii 7 ani dupa aderare (2007-2013). Finantarea UE reprezinta aproximativ 84% din bugetul POR. Restul provine din fonduri nationale, cofinantare publica (14%) si cofinantare privata (2%). Distributia fondurilor se realizeaza pe axele prioritare ale Programului Operational Regional. Fiecare axa prioritara are alocat un anumit buget si cuprinde un numar de domenii cheie de interventie care urmaresc realizarea unor obiective de dezvoltare.

Axa prioritara 1 priveste sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere (are 30% din bugetul alocat POR), Axa 2 este pentru imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport (are 20,35% din bugetul alocat POR), Axa 3 se refera la imbunatatirea infrastructurii sociale (are alocat 15% din bugetul POR), in timp ce Axa prioritara 4 sprijina dezvoltarea mediului de afaceri regional si local (17% din bugetul alocat POR), iar Axa prioritara 5 este dedicata dezvoltarii durabile si promovarii turismului (15% din bugetul alocat POR).

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: