Romania asteapta in ianuarie alti bani de la FMI si Banca Mondiala! Fondul decide astazi daca ne da transa!

Data publicarii: 07-01-2011 | Finante-Banci


Consiliul Director al FMI decide in cursul zilei de astazi daca va acorda Romaniei cea de-a saptea transa prevazuta in acordul international de finantare, in valoare de aproximativ 900 de milioane de euro. Tot luna aceasta, pe 20 ianuarie, si Banca Mondiala (BM) va supune aprobarii acordarea unui imprumut de 300 milioane euro pentru Romania, imprumut amanat inca de la inceputul anului trecut, din cauza neindeplinirii conditiilor din acord.

Acum, autoritatile de la Bucuresti se declara optimiste atat in ceea ce priveste transa de la FMI, cat si referitor la imprumutul de la BM.
Oficialii de la Bucuresti spun ca Romania a indeplinit "toate conditionalitatile necesare".
 
Dupa o runda de discutii la Guvern, intre premierul Emil Boc si ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu, surse oficiale, citate de Mediafax, spuneau ca deficitul bugetar preliminar pe 2010 a fost in jurul a 6,58% din PIB, sub limita convenita cu FMI.
 
Evaluarea periodica a acordului cu FMI trebuia sa aiba loc in decembrie, insa a fost amanata din cauza intarzierilor in adoptarea bugetului pe 2011, a legii pensiilor si salariilor.

Banca Mondiala ne da 300 de milioane de euro
 
Pe de alta parte, Consiliul Bancii Mondiale va supune aprobarii, pe 20 ianuarie, acordarea unui imprumut de 300 milioane euro pentru Romania, potrivit economistului-sef al biroului local al BM, Catalin Pauna.

 

citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: