RAAN investeste 1,7 milioane lei in retehnologizarea statiei de tratare a deseurilor radioactive

Data publicarii: 10-01-2011 | Mediu

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu-Severin, controlata de Ministerul Economiei, investeste circa 1,7 milioane lei, fara TVA, in modernizarea si retehnologizarea statiei de tratare a deseurilor radioactive, potrivit unui anunt al regiei.

RAAN va organiza in acest sens o licitatie deschisa pe 25 ianuarie. Lucrarile vor fi suportate de RAAN din alocatii bugetare si din surse proprii si au o durata de opt luni incepand de la data atribuirii contractului.

Proiectul include constructii si instalatii aferente (amenajari interioare/exterioare si finisaje speciale), instalatii de incalzire, instalatii sanitare, instalatii electrice de iluminat, de curenti slabi, instalatii de alimentare cu gaze, dar si un depozit de reactivi si substante chimice.

Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 33.400 lei si o garantie de buna executie de 10 %, respectiv 5% pentru IMM-uri, din pretul contractului de executie, lucrari fara TVA.

RAAN se afla sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are sediul in orasul Drobeta Turnu Severin. Regia are ca obiect principal de activitate producerea apei grele si a produselor conexe, producerea de energie electrica si termica pentru folosinta industriala si casnica, precum si activitati de inginerie tehnologica pentru obiective nucleare si cercetari in domeniul nuclear, avand in componenta sucursale de producere a apei grele, a energiei electrice si termice, de inginerie tehnologica pentru obiective nucleare si de cercetari nucleare.

RAAN are totodata patru sucursale: termocentrala Romag-Termo, fabrica de apa grea Romag-Prod, Sucursala Cercetari Nucleare Pitesti si SITON (Sucursala de Inginerie Tehnologica pentru Obiective Nucleare). 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: