Centrul Medical Elim amana deschiderea a doua policlinici in sudul tarii din cauza legislatiei

Data publicarii: 10-01-2011 | Afaceri

Centrul Medical Elim amana deschiderea a doua policlinici in sudul tarii, anuntate inca de anul trecut, din cauza incertitudinii aplicarii unor norme in legislatie, cum ar fi sistemul de coplata, a declarat Agentiei NewsIn directorul general al Elim, Adrian Dumbrava.

"Daca baza legala nu-i stabilita, nu stii incotro sa o iei. Nu stim ce se intampla cu mecanismul de coplata a serviciilor medicale. De asemenea, vrem sa vedem si care spitale mici vor fi inchise, din cele 200 anuntate. Cu toate acestea, domeniul medical este inca unul atractiv. Probabil ca in martie-aprilie vom vedea daca mai deschidem cele doua policlinici in sudul tarii, aceasta investitie de 3-4 milioane euro este in prezent incerta", a afirmat Dumbrava.

Directorul general al Centrului Medical Elim precizeaza ca inca nu a stabilit un buget de investitii pentru 2011 si totodata ca a avut discutii de principiu cu bancile pentru luarea unor credite.

Presedintele Traian Basescu declarase pe 8 decembrie, la TVR, ca Ministerul Sanatatii va inchide 200 de spitale mici, care vor fi transformate in crese si azile de batrani, in functie de nevoile sociale ale zonei.

Totodata, Centrul Medical Elim a avut in 2010 o cifra de afaceri de circa 2,4 milioane euro, in crestere cu 10% fata de cea din anul anterior, estimeaza Adrian Dumbrava. Pentru 2010, centrul preconizeaza un numar de pacienti de 150.000, in crestere fata de 120.000 pacienti in 2009.

Centrul Medical Elim a deschis in luna mai a anului trecut o noua clinica, prima din Bucuresti, specializata in diagnostic imagistic, printr-o investitie de peste 3 milioane euro. Oficialii companiei spuneau atunci ca in 2010 mai intentioneaza sa mai deschida alte doua centre in tara, cel mai probabil in judetele Olt, Teleorman sau Dolj.

Centrul Medical Elim a fost infiintat in 1995, fiind primul centru privat deschis dupa 1989 in judetul Arges. In cei 15 ani de activitate, investitiile realizate de companie s-au ridicat la circa 8 milioane euro. Reteaua detine sapte clinici in prezent, patru in Arges, doua in Valcea si cea inaugurata joi in Bucuresti. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: