Cum sa cheltuiesti mai putin pe benzina: 10 metode eficiente de reducere a consumului la masina ta

Data publicarii: 11-01-2011 | Auto
Carburantii se scumpesc de la o zi la alta, doar in 2010 pretul crescand cu 30%. In aceasta situatie, pe langa protestele cu maruntis la benzinarii, soferii trebuie sa se gandeasca cum pot reduce consumul de carburanti al masinii lor.

1. Cu cat masina este mai grea, cu atat va consuma mai mult. Indepartati, deci, greutatile nenecesare din portbagaj (biciclete, patine, role, haine, scule inutile), suporturile de biciclete sau de ski-uri de pe capota, atunci cand nu le folositi. Inca un truc: nu umpleti rezervorul la maxim, va ingreuna maSina in mod inutil. Jumatate de rezervor la o alimentare este suficient.

2. Verificati presiunea cauciucurilor saptamanal. Daca presiunea este sub cea recomandata de fabricant, consumul de carburanti poate creSte chiar Si cu 30%, din cauza frecarii suplimentare cu carosabilul.

3. Faceti revizia la maSina. Un motor nereglat Si filtrele de aer neschimbate pot conduce la o creStere a consumului de chiar 25%.

4. Nu lasati maSina sa se incalzeasca prea mult, inainte de a porni la drum. Daca motorul merge in timp ce maSina sta pe loc, consuma mai mult decat in mers: intr-o ora de incalzire pe loc, maSina consuma cu de la 1,1 litri mai mult la 4 litri mai mult decat intr-o ora de mers. La maSinile de acum sunt suficiente 30 de secunde de "incalzire a motorului", dupa care trebuie doar sa nu accelerati brusc.

5. Nu accelerati Si nu franati brusc. Fiti atent la traficul din fata dumneavoastra, pentru a nu fi obligat sa procedati la manevre bruSte. De exemplu, in loc sa apasati pe frana, este mai economicos sa incetiniti luand piciorul de pe acceleratie. Pastrati suficienta distanta fata de maSina dinainte, pentru a evita opriri nenecesare. Plecarea de pe loc consuma cu 20% mai multa benzina decat in cazul accelerarii de la 10 km/h. In general, condusul agresiv poate creSte consumul de benzina cu pana la 33%, pe autostrada Si cu 5-10% in oraS.

 

citeste integral: b365.realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: