Saxo Bank: Economia Romaniei ar putea creste cu 1,3% in acest an

Data publicarii: 12-01-2011 | Finante-Banci

Eeconomia Romaniei ar putea avansa cu 1,3% in acest an, dupa o scadere de 2% in 2010, in timp ce euro ar putea ajunge in 2011 la valoarea de 4,40 lei, estimeaza analistii Saxo Bank.

"Euro ar putea ajunge la valoarea de 4,40 lei pentru ca asistam la deprecierea monedei europene, iar Romania exporta 70% in Uniunea Europeana. In ceea ce priveste PIB-ul, ne asteptam la o crestere de 1,3%. Vor creste, de asemenea, vanzarile retail si valoarea indicelui de incredere a consumatorilor. Vor scadea importurile, iar exporturile vor creste", sustine Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist in cadrul Saxo Bank.

Christian Blaabjerg considera ca economiile mari isi vor incetini cresterea. "Zona sud-est europeana va ramane si ea in urma, ceea ce presupune ca si Romania va face la fel. China ramane un stat controlat care, cel putin asa putem presupune, stie ce face. Cu toate acestea, inflatia in crestere este un motiv de ingrijorare, ca si riscurile legate de speculatiile valutare", a mai spus reprezentantul Saxo Bank.

Fondul Monetar International (FMI) a estimat o scadere economica de 1,9% in 2010 si un avans de 1,5% in acest an pentru economia romaneasca. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: