FMI il contrazice pe Basescu: modificarea OUG 50 a fost preconditie de acordare a transei

Data publicarii: 12-01-2011 | Finante-Banci
Scrisoarea suplimentara de intentie convenita de Guvern cu FMI, publicata pe site-ul institutiei de la Washington, confirma ca modificarea OUG 50 a fost o preconditie pentru acordarea transei din imprumut programata pentru mijlocul lunii ianuarie. Desi au modificat ordonanta dupa cerintele institutiilor internationale, autoritatile de la Bucuresti nu au recunoscut ca acest lucru ar fi o conditie pentru acordarea banilor.
FMI il contrazice pe Basescu: modificarea OUG 50 a fost preconditie de acordare a transei

Inclusiv presedintele Traian Basescu, spunea, in noiembrie, ca adoptarea OUG 50 in varianta ceruta de FMI nu este obligatorie pentru virarea transei.

Amendarea ordonantei privind contractele de credit, astfel incat sa imbunatateasca transparenta si sa protejeze drepturile consumatorilor, asigurand in acelasi timp stabilitatea sistemului financiar, este una dintre cele cinci preconditii ale acordarii transei, potrivit documentului publicat pe site-ul Fondului Monetar International (FMI).
 
"Ca preconditie, vom lucra cu Parlamentul pentru a ne asigura ca Ordonanta 50 din 2010 va imbunatati transparenta si protectia drepturilor consumatorilor, asigurand, totodata, stabilitatea sistemului financiar. In acelasi timp, ne vom asigura ca Banca Nationala este singura institutie autorizata sa reglementeze activitatea de creditare a bancilor", se arata in scrisoare.

 

citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: