Algirdas Semeta: Am ajuns la un compromis foarte bun asupra taxarii inverse solicitate de Romania

Data publicarii: 14-01-2011 | Finante-Banci


Comisarul european pentru fiscalitate, uniune vamala, audit si lupta antifrauda, Algirdas Semeta, a declarat joi, la finalul intalnirii cu membrii Comisiei pentru afaceri europene din Parlament, ca s-a ajuns la un compromis foarte bun cu autoritatile romane pentru taxarea inversa a TVA.

Comisarul european a precizat ca a abordat cu parlamentarii romani subiectul "rambursarii inverse a TVA". "Cred ca am gasit o solutie potrivita pe acest subiect si Comisia va prezenta acest raport Consiliului, in urma solicitarii Guvernului roman. Decizia finala apartine Consiliului, dar cred ca am ajuns un compromis foarte bun cu autoritatile romane", a afirmat Semeta.

La randul sau, deputatul PDL Ovidiu Marian a explicat faptul ca "Romania a solicitat din partea CE aplicatibilitatea taxarii inverse a TVA pentru o serie intreaga de bunuri si servicii". "Se discuta in continuare aceasta problema pentru ca aici este o frauda si o evaziune fiscala de proportii uriase. Romania a cerut de anul trecut acest lucru, din pacate nu am primit aprobarea pentru intregul set de bunuri si servicii care au fost solicitate. In mare e vorba de importul de legume - fructe, de carne, de cereale, materiale de constructii. Ne asteptam la o decizie finala in cursul primului trimestru a acestui an, pana in martie ar trebui sa avem un raspuns", a afirmat deputatul PDL. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: