Blejnar (ANAF): Vrem sa vedem daca societatile din domeniul petrolier au respectat Codul Fiscal

Data publicarii: 14-01-2011 | Actualitate


Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a declarat joi pentru NewsIn ca a fost demarat un control la companiile petroliere pentru a se vedea daca acestea au respectat prevederile Codului Fiscal, iar un prim raport ii va fi prezentat in cursul zilei de vineri.

"Vrem doar sa verificam daca societatile au respectat prevederile Codului Fiscal in ceea ce priveste tranzactiile pe care le-au derulat cu alte societati din cadrul grupului, in ceea ce priveste aprovizionarile si preturile de transfer practicate cu afiliatii", a declarat Blejnar.

Presedintele ANAF a precizat ca la baza verificarii nu au stat indicii din care sa reiasa ca aceste societati au incalcat legistratia, ci doar majorarile de pret care au avut loc in decursul anului trecut.

Sorin Blejnar a mai spus ca nu stie cit va dura inspectia, un prim raport urmand sa ii fie prezentat in cursul zilei de vineri.

De asemenea, seful ANAF a mai mentionat ca aprobarea taxarii inverse la cereale pentru Romania mai  are nevoie de avizul Ecofin pentru a intra in vigoare.

"Dupa ce va fi aprobata de Consiliul UE, nu stiu cat poate sa mai dureze (procedura de aprobare -n.r.). Noi am trimis o adresa spre Comisia Europeana, spre DG Taxud, au analizat-o, au zis ca o sa ne sprijine pe segmentul acesta, dupa aceea vor face un material care va transmis catre Ecofin in vederea aprobarii", a spus Blejnar.  

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: