Corina Martin (ANAT): Turismul de croaziera a crescut cu 16 la suta in 2010

Data publicarii: 14-01-2011 | Turism

Asociatia Litoral-Delta Dunarii a primit diploma de excelenta si premiul pentru promovarea turismului de pasageri in Portul Constanta pentru anul 2010, din partea Administratiei Portului Constanta , a declarat Corina Martin, presedinte al ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.

,,Distinctia recunoaste eforturile si dedicatia cu care Asociatia a actionat alaturi de CNAPMC, pentru dezvoltarea si promovarea turismului de croaziera inca de la aderarea companiei portuare la asociatia noastra', precizeaza Corina Martin. 

In anul 2010 au acostat in Portul Constanta 45 de nave de croaziere, care au avut la bord peste 16.000 de turisti straini, ceea ce a insemnat o crestere cu 18 la suta a numarului de nave fata de anul precedent . 

Printre navele de pasageri care au sosit in Portul Constanta, in anul 2010, s-au numarat: 'Kristina Regina', 'Le Levant', 'Taras Schevchenko, 'Nautica, 'Spirit of Adventure, 'Discovery, 'Albatros, 'Seven Seas Navigator, sezonul de croaziere incheindu-se la mijlocul lunii noiembrie'. 

Cel mai important reper al anului 2010 in privinta turismului de croaziera in Romania l-a constituit oprganizarea, de catre Compania Nationala 'Administratia Porturilor Maritime Constanta, a lucrarilor Adunarii Generale a Organizatiei MedCruise , cea mai importanta asociatie din domeniul turismului de croaziera din Europa, in cadrul careia s-au stabili noile rute turistice din zona Mediteraneana si Marea Neagra. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: