CSA l-a numit pe Bogdan Andriescu director general al Institutului de Management in Asigurari

Data publicarii: 18-01-2011 | Finante-Banci


Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) l-a numit luni pe Bogdan Andriescu in functia de director general al Institutului de Management in Asigurari (IMA), a anuntat marti arbitrul asigurarilor.

Bogdan Andriescu va ocupa in continuare si functia de presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

Institutul de Management in Asigurari este o institutie de educatie profesionala fondata de catre CSA in 2009, ca fundatie, si are ca principal obiectiv pregatirea, perfectionarea si specializarea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniul asigurarilor, precum si atestarea si coordonarea activitatii de calificare profesionala a celor care doresc sa lucreze in asigurari.

Totodata, Consiliul CSA a decis componenta Comisiei de monitorizare a calitatii pregatirii profesionale, comisie prevazuta de normele privind activitatea entitatilor care organizeaza cursuri de pregatire profesionala unitara a personalului din asigurari: Daniela Popa - presedinte, Anabella Ruse - membru, Doina Neagu - membru.

Aceste norme stabilesc conditiile de atestare pe care trebuie sa le indeplineasca furnizorii de cursuri de calificare profesionala, specializare/perfectionare profesionala sau pregatire profesionala continua, in scopul asigurarii unei educatii profesionale de calitate si unitare in domeniul asigurarilor.

Comisia de monitorizare are ca obiectiv evaluarea programelor de pregatire profesionala si a modului de aplicare a acestora. Printre atributii se numara analizarea documentatiilor depuse de entitatile care doresc sa devina furnizori de programe educationale in domeniul asigurarilor si formularea de propuneri catre Consiliul CSA.

De asemenea, atesta lectorii pentru programele de pregatire profesionala in domeniul asigurarilor si monitorizeaza furnizorii de programe educationale, in sensul respectarii conditiilor sub care au fost aprobate programele pe pregatire profesionala.

 

NewsIn