Negocierile pe Codul Muncii, blocate! Sindicatele si patronatele cer demisia lui Botis si mediere din partea presedintelui

Data publicarii: 18-01-2011 | Actualitate


Reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor au iesit de la negocierile pe modificarile Codului Muncii nemultumiti de faptul ca ministrul Ioan Botis nu tine cont de propunerile lor si-l acuza pe acesta ca vrea sa adopte legea in forma dictata de investitorii straini. Partenerii sociali spun ca varianta propusa de Ministerul Muncii incalca mai multe conventii internationale referitoare la timpul de lucru, contractul individual de munca si dreptul la greva si cer demisia ministrului. Ei vor, in acelasi timp, o intalnire cu premierul Emil Boc sau chiar cu presedintele Traian Basescu.
Negocierile pe Codul Muncii, blocate! Sindicatele si patronatele cer demisia lui Botis si mediere din partea presedintelui
"Nu are rost sa mai pierdem vremea cu un ministru care nu tine cont de partenerii sociali", a spus presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Din partea patronatelor, presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a spus, la randul sau, ca prin proiectul de act normativ se urmareste desfiintarea sindicatelor si patronatelor.
 
"Prin desfiintarea sindicatelor si patronatelor, Romania iese din sfera democratiei", a spus Coraci.
 
Reprezentantii sindicatelor si patronatelor au sustinut ca negocierile nu mai pot continua, astfel ca vor trimite premierului solicitarea de a-l demite pe ministrul Muncii, Ioan Botis.
 
Partenerii sociali cer, de asemenea, medierea presedintelui Train Basescu in discutiile pe modificarea Codului Muncii, schimbari care nu sunt acceptate nici de sindicate si nici de patronate.
 

 

citeste mai mult: incont.ro