Sofia depaseste Bucurestiul intr-un top al celor mai ieftine destinatii turistice din Europa

Data publicarii: 19-01-2011 | Turism

Bucurestiul ocupa pozitia a treia intr-un top al celor mai ieftine destinatii turistice europene, care include 40 de orase, in timp ce primul loc este detinut de capitala Bulgariei, Sofia, relateaza Novinite.

Pozitia a doua in topul pe 2011 realizat de site-ul de turism priceoftravel.com si citat de Deutsche Welle este ocupat de orasul polonez Cracovia. Clasamentul a fost realizat pe baza preturilor pentru hotelurile ieftine/bune, transport, mancare, bauturi/distractie si atractii turistice. 

Sofia, 'cel mai ieftin oras turistic din Europa, devine mai popular cu fiecare an, partial datorita preturilor mici la aproape orice, insa pozitia sa izolata va fi in continuare o problema pentru majoritatea turistilor ocazionali', scrie site-ul citat. 

O zi la Sofia il costa pe un turist, in medie, circa 20,75 de dolari pe zi, la Cracovia acest cost este de 26,55 de dolari pe zi, in timp ce la Bucuresti indexul este de 28,30 de dolari pe zi. 

O zi la Budapesta, care ocupa pozitia a patra in clasament, costa in medie 33,10 dolari, in timp ce Istanbulul (locul 5) scoate zilnic din buzunarul turistilor cate 35,77 dolari. 

Printre cele mai scumpe destinatii se afla cele din Scandinavia. O zi la Oslo costa 102,23 dolari, la Stockholm - 93,73 dolari, la Copenhaga - 84,59 dolari, iar la Helsinki - 81,60 dolari. Insa cea mai scumpa destinatie din Europa, conform acestui top, este orasul Zurich, unde turistii cheltuie, in medie, 111,49 dolari pe zi.

Sursa: AGERPRES