Euribor creste pe nesimtite. Cei cu credite in euro au de dat mai multi bani la banci

Data publicarii: 19-01-2011 | Finante-Banci


Dobanzile de pe piata interbancara europeana au inceput sa creasca inca de la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut. Tendinta de crestere s-a pastrat, iar cei cu credite in euro au trebuit sa scoata deja mai multi bani din buzunare pentru plata ratelor la banca.

Indicatorul Euribor cu scadenta la 3 luni (3m) era la nivelul de 0,7% pe an la inceputul lui 2010. In prima jumatate a anului a scazut constant pana la un minim de 0,634%, pentru ca apoi trendul sa se inverseze si sa cunoasca doua etape de crestere substantiala. Prima a fost cea din perioada iunie-august, atunci cand dobanda a ajuns la 0,9%, iar cea de-a doua intre sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii noiembrie, cu un maxim de 1,05%. Spre sfarsitul anului dobanda a coborat la putin peste 1%.

O evolutie similara a avut si Euribor 6m. Daca la inceputul anului, dobanda era de 1% pe an, aceasta a scazut la 0,945%, pentru ca mai apoi sa ajunga la un maxim de 1,276% la mijlocul lunii decembrie. Cotatia Euribor 6m a fost de 1,227% la 31 decembrie 2010.

 
citeste integral: money.ro