Ce poti face in cazul in care ai fost trecut de la dobanda fixa la dobanda variabila

Data publicarii: 20-01-2011 | Finante-Banci


Se reaprinde razboiul dintre clienti si banci! Din ce in ce mai multi romani sustin ca le-au fost modificate dobanzile fara ca insititutia de la care au luat un imprumut sa ii si informeze. Deja, ploua cu sute de plangeri la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.

Cele mai multe plangeri se refera la faptul ca bancile modifica dobanda fixa in dobanda variabila fara sa ceara acceptul clientilor. Teoretic, schimbarea pare sa fie in avantajul omului pentru ca rata scade, insa pe termen lung costul creditului va fi mare.

Si asta pentru ca indicatorii internationali, dupa care se calculeaza dobanda sunt in crestere: in ultimele 3 luni EURIBOR a urcat de la 0,7 la 1% si se estimeaza ca nu se va opri aici.

Pe de alta parte, clientii care nu au semnat acte aditionale odata cu ordonanta 50 mai au timp pana la sfarsitul lui februarie sa ia o decizie. In cazul celor care au semnat actele aditionale ramane valabil contractul in aceasta forma.

Nu se stie la ora actuala pentru cati din cei aproape patru milioane de clienti care au credite in derulare, bancile au considerat actele aditionale create pe baza OUG50/2010 acceptate tacit.

Cert este ca toti cei care se afla in aceasta situatie trebuie sa decida daca accepta actele aditionale propuse de banci sau sau le denunta si astefle se pot intoarce la forma initiala a contractelor.

 

citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: