Pierderile Volksbank din Romania au trimis in corzi divizia din est

Data publicarii: 20-01-2011 | Finante-Banci

Volksbank International, divizia osterreichische Volksbanken care controleaza operatiunile din Europa Centrala si de Est, a avut pierderi operationale in anul 2010 pentu prima data, din cauza "turbulentelor" de la divizia romaneasca, potrivit ziarului austriac Der Standard.

osterreichische Volksbanken a luat masuri anul trecut pentru limitarea pierderilor Volksbank Romania si pentru a evita devalorizarea pachetului majoritar de actiuni detinut de grupul austriac la divizia romaneasca, evaluat la 500 de milioane de euro. Der Standard citeaza surse "din cercurile bancare", informatiile nefiind confirmate oficial deoarece bilantul pe 2010 nu a fost definitivat inca in detaliu.

osterreichische Volksbanken vrea sa vanda Volksbank International (VBI). Potrivit ziarului, cele mai puternice interese pentru achizitionarea operatiunilor central-est-europene ale Volksbank vin din Rusia, de la Sberbank, si din China, de la fondul de stat CIC. VBI a avut in 2009 un profit de 47,5 milioane euro, sustinut atunci si de performantele operatiunilor din Romania. Anul trecut insa, Volksbank Romania a traversat o perioada de turbulente, iar relatiile cu banca centrala de la Bucuresti au fost sever afectate.

"Se spune ca s-a discutat mult despre valoarea pierderilor din credite neperformante si despre cum sa se procedeze in privinta lor", noteaza Der Standard, referindu-se la situatia Volksbank Romania. 

Continuarea in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: