Coface estimeaza ca deficitul bugetar in 2011 va fi de 4,9% din PIB

Data publicarii: 21-01-2011 | Economie

Compania de evaluare financiara Coface estimeaza ca Romania va inregistra in 2011 un deficit bugetar de 4,9% din PIB, pe fondul mentinerii unui nivel ridicat al arieratelor, in timp ce autoritatile au convenit cu Fondul Monetar International /FMI/ o tinta de deficit bugetar de 4,4% din PIB.

'Va fi o crestere usoara a veniturilor la buget, dar nu credem ca reducerile de costuri la nivel bugetar vor fi facute la timp. Sunt multi factori, inclusiv cel social. Nu am vazut niciodata o reducere drastica a arieratelor. Guvernul are o tinta privind reducerea arieratelor, dar executia acestei tinte este altceva. Vedem o reducere a arieratelor, dar nu la nivelul anuntat de autoritati', a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Cristian Ionescu, country manager Coface pentru Romania, Bulgaria si Slovacia.

De asemenea, Coface estimeaza ca in 2010 deficitul bugetar al Romaniei a fost de 7,3% din PIB (inclusiv arierate), in timp ce autoritatile au anuntat un deficit bugetar pe cash (fara obligatiile de plata angajate si neachitate) de 6,58% din PIB.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: