MKB Romexterra Leasing a revandut anul trecut circa 400 de autovehicule, in valoare de 9 mil. euro

Data publicarii: 24-01-2011 | Auto


MKB Romexterra Leasing a revandut anul trecut aproximativ 400 de autovehicule recuperate, in valoare de 9 milioane euro, unele fiind comercializate in strainatate, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al companiei, Cornel Coca Constantinescu.

"In prezent mai avem pe stoc in jur de 40 de autovehicule, la o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro. In 2010 am finantat doar vanzarea bunurilor din stoc, insa pentru acest an estimam ca vom finanta bunuri noi in valoare de 15 milioane euro", a spus Constantinescu.

Acesta a mentionat ca in 2010, spre deosebire de anul anterior, nu s-au mai inregistrat rezilieri de contracte cu volume semnificative.

"La sfarsitul acestui trimestru intentionam sa reincepem finantarile, mai ales pe segmentul echipamentelor, orientandu-ne catre
intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri)", a adaugat Constantinescu.

MKB Romexterra Leasing are un parc auto din 2008, de 7.000 de metri patrati, astfel incat cheltuielile sunt de circa patru ori mai mici comparativ cu varianta inchirierii, unde costurile legate de chirie, paza sau spalat pot fi semnificative. In prezent, compania are 1.500 de contracte active, care insumeaza circa 2.000 de autovehicule.

Constantinescu a mai spus ca firma pe care o conduce se afla in negocieri cu 7 - 8 dealeri din Europa pentru vanzarea autovehiculelor reposedate. "Exista cereri in continuare, dar nu mai avem stocuri mari sa vindem", a precizat Constantinescu.

Seful MKB Romexterra Leasing a mai spus ca media lunara de vanzare en-detail a fost de 25-30 de autovehicule.

Nivelul de rescadentare este la aproximativ 20% din portofoliu in cazul MKB Romexterra Leasing, insa circa 75% dintre clientii rescadentati sunt dependenti direct sau indirect de bugetul statului si activeaza in principal in domeniul constructiilor si transporturilor.

MKB Romexterra Leasing este o subsidiara a MKB Romexterra Bank, care detine 94,77% din capital.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: