Romania raporteaza exporturi record pe piata germana, peste 6 mld. euro in 2010

Data publicarii: 24-01-2011 | Afaceri


Romania a inregistrat in 2010 un record al exporturilor pe piata germana, cu un total de peste sase miliarde de euro, a declarat ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu.

''Anul trecut s-a atins recordul valoric in materie de exporturi pe piata germana, de cand Romania are relatii comerciale cu Germania, depasind sase miliarde de euro. Germania este de departe principalul partener comercial al Romaniei, cu o pondere de circa 18%, iar pe partea de investitii este undeva printre primii trei'', a precizat Comanescu.

Potrivit statisticii germane, in 2010, pentru prima oara in istoria comertului bilateral, exportul romanesc a depasit sase miliarde de euro, estimandu-se ca cifra anuala se va situa nu departe de sapte miliarde euro.


Diplomatul roman a afirmat ca o pondere importanta in exporturile Romaniei o are productia de piese si subansamble pentru industria auto si aviatica germana.

'Recent si-a inceput activitatea fabrica de la Brasov, pentru industria aviatica, care se realizeaza cu o firma germana, Premium Aerotech, care la randul ei este o parte a concernului Airbus', a subliniat Lazar Comanescu.

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: