Unde sa emigrezi ca sa traiesti bine? Topul tarilor cu cei mai fericiti locuitori!

Data publicarii: 24-01-2011 | Lifestyle


Pentru majoritatea oamenilor, sa fie fericiti inseamna sa aiba suficienti bani pentru a face ceea ce vor cu ei: sa aiba o casa frumoasa, mancare, haine scumpe, masina, vacante impresionante. Dar fericirea nu inseamna doar bani. Mai inseamna sa nu fii bolnav, sa-ti poti purta singur de grija, sa-i ai pe cei dragi alaturi sau sa ai oportunitati. Fie de educatie, fie de cariera, fie de antreprenoriat.

Ce poate fi mai placut decat sa ai idei pe care sa le poti pune in practica, stiind ca, cu cat muncesti mai mult, cu atat vei avea mai mult de castigat.
Folosind datele de la Legatum Institute din Londra, revista Forbes prezinta un top al tarilor in care poti sa fii fericit, in sensul prosperitatii.
 
State in care, de exemplu, poti sa-ti deschizi o afacere foarte simplu, in care nu ai multe taxe de platit si in care faci bani usor.
 
Tarile au fost catalogate in functie de economie, antreprenoriat, educatie, sistem de sanatate, libertate personala si bunastarea locuitorilor.
 
Iata mai jos topul tarilor in care locuitorii traiesc cel mai bine:

1. Norvegia
Are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, respectiv 53.000 de dolari pe an si aloca cea mai mare suma, dupa SUA, sistemului de sanatate. Trei sferturi dintre norvegieni spun ca au incredere in ceilalti, 94% sunt incantati de frumusetea mediului inconjurator, iar 94% considera ca munca serioasa ii ajuta sa prospere in viata.
 
2. Danemarca
Costurile cele mai mici pentru un startup, sistem de educatie excelent, drepturi nelimitate. Danezii au incredere oarba in guvern si raporteaza nivelul de trai cel mai ridicat din lume.
 
3. Finlanda
Sistem de educatie si de sanatate foarte bune, multe libertati civile, guvern de incredere. Multitudinea de startup-uri, datorate costurilor foarte mici pentru deschiderea unei afaceri, dau putere economiei.
 
4. Australia
Australienii sunt multumiti de sistemul de educarie si de libertatile personale, ceea ce duce la o societatea satisfacuta de nivelul de trai. Economia Australiei este puternica, iar locuitorii tarii au incredere deplina in cei care ii conduc.
 
5. Noua Zeelanda
Cu un nivel a educatiei si al protectiei sociale foarte ridicat, neozeelandezii se ajuta reciproc si au inceredere unii in altii. Se afla printre primele tari din lume in ceea ce priveste libertatea personala. Peste 95% dintre locuitorii insulei sunt fascinati de frumusetea mediului inconjurator.

 

citeste continuarea: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: