Cum sa te feresti de probleme cand cumperi cu cardul de pe Internet. Cat de sigure sunt magazinele virtuale

Data publicarii: 24-01-2011 | Finante-Banci
Expertii le recomanda clientilor sa cumpere de la magazine cunoscute, care ofera atat informatii cat mai cuprinzatoare despre produse, cat si un mod de plata securizat.

In ciuda pericolelor informatice, cum ar fi mesajele nesolicitate pe mail (spam) care pot duce la furtul de informatii confidentiale, cumparaturile pe Internet sunt printre cele mai sigure daca se respecta un set minimal de masuri preventive.
Pe piata cumparaturilor de pe Internet cu cardul, care a ajuns anul trecut la aproape 130 de milioane de euro, fie ca a fost vorba despre achizitiile de pachete turistice, telefoane sau componente de calculatoare, problemele semnalate nu sunt doar minore, dupa cum sustin expertii, ci si in scadere. Rata tentativelor de frauda online a fost in 2009 de 0,4%, in scadere de la 0,75% in 2008 in cazul tranzactiilor derulate pe platforma proprie, dupa cum a declarat recent pentru gandul Mihai Manoliu, director de vanzari al procesatorului de plati electronice GECAD ePayment.
publicitate

Certificatele de securitate si criptarea datelor, garantia unei tranzactii sigure

Regulile de baza pentru a evita orice neplaceri cand vine vorba despre cumparaturile cu cardul de pe Internet sunt la indemana oricarui client sau potential client. Printre ele se numara, de exemplu, certificatele de securitate, care garanteaza faptul ca tranzactia se deruleaza fara a exista pericolul ca anumite informatii din ea sa ajunga la terti. La acelasi capitol se numara si aparitia unui lacatel in partea din dreapta jos a paginii de Internet, care atesta faptul ca informatiile furnizate catre respectivul magazin online, de exemplu, sunt criptate, ceea ce face foarte dificil, daca nu imposibil, furtul de informatii confidentiale.

 

integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: