Popovici (APIA): Piata romaneasca de autoturisme noi va creste la 115.000 de unitati in acest an

Data publicarii: 24-01-2011 | Auto


Piata romaneasca de autoturisme noi va creste la 115.000 in acest an, de la un nivel de 106.328 in 2010, in timp ce vanzarile de masini second-hand vor inregistra un declin, a estimat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Popovici.

Astfel, comparativ cu vanzarile de 106.000 de autoturisme din 2010, avansul vanzarilor de autoturisme noi ar fi de circa 8%.

"Estimam ca vanzarile de autoturisme vor creste la circa 115.000 de autoturisme, chiar daca va fi un an dificil", a mentionat Popovici.

Acesta a precizat ca piata auto din Romania va fi marcata in acest an de situatia economica generala inca dificila, de reticenta finantatorilor de a credita achizitia de masini, precum si de mentinerea nedeductibilitatii TVA pentru inca un an.

Ca efecte pozitive asupra pietei auto in acest an, presedintele APIA a mentionat continuarea programului Rabla si cresterea taxei de poluare.

Pe de alta parte, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, estimeaza ca piata de autoturisme noi va creste cu 20% in acest an. Astfel, vanzarile de masini noi vor ajunge la acelasi nivel cu cele second-hand, mizand mai ales pe masurile luate de Ministerul Mediului, prin majorarea taxei de poluare si extinderea programului Rabla, a mentionat Constantin Cosntantin Stroe, care este si membru al APIA.

Vanzarile de autoturisme au scazut anul trecut cu 18,3% fata de anul anterior, la 106.328 unitati, iar in decembrie au scazut cu 38,5% fata de luna anterioara, la 6.761 de unitati.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: