APIA: Cresterea pretului carburantilor va orienta clientii catre masini cu un consum redus

Data publicarii: 24-01-2011 | Auto


Majorarea pretului carburantilor va avea ca efect orientarea clientilor catre masini cu tehnologii moderne, cu un consum redus si, de asemenea, va taia apetitul romanilor de a circula mult cu masina, a spus vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar.

"Primul efect va fi cel de reducere a apetitului de cumparare de masini, dar mai ales a apetitului de a circula foarte mult cu masina. Pe de alta parte, un alt efect este reprezentat de orientarea clientilor catre masini care inglobeaza tehnologii moderne, care au un consum redus si, evident, au niste costuri mai mici de exploatare", a mentionat Valmar.

Producatorii care vor aduce tehnologii moderne, care consuma mai putin, vor avea probabil un avantaj concurential in fata celorlalti, mai sustine vicepresedintele APIA.

Piata romaneasca de autoturisme noi va creste la 115.000 in acest an, de la un nivel de 106.328 in 2010, in timp ce vanzarile de masini second-hand vor inregistra un declin, a estimat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Popovici.

Acesta a precizat ca piata auto din Romania va fi marcata in acest an de situatia economica generala inca dificila, de reticenta finantatorilor de a credita achizitia de masini, precum si de mentinerea nedeductibilitatii TVA pentru inca un an.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: