Atentat pe cel mai important aeroport din Moscova: peste 35 morti si 130 de raniti. Rusia a primit aseara o avertizare

Data publicarii: 25-01-2011 | Actualitate


O puternica explozie s-a produs, azi dupa-amiaza, in zona aterizarii curselor internationale de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Potrivit BBC News, este vorba de un atentat soldat cu cel putin 35 morti si peste 130 de raniti. Presedintele Dmitri Medvedev si-a amanat plecarea la Forumul Economic de la Davos.
Victime pe aeroportul din Mosova. Fumul dens pune probleme supravietuitorilor si echipajelor de interventie

Dupa cum relateaza agentiile ruse de presa, in urma exploziei, s-a prabusit o parte din cladire si a izbucnit un incendiu, acoperind totul cu fum. Cele mai multe dintre victime au suferit arsuri, contuzii, plagi din cauza schijelor. Ranitii au fost dusi temporar in sala de sosire, in parcare sau la infirmeria aeroportului.

Fumul gros face dificila interventia echipajelor de interventie. Nu se stie pana in acest moment daca in zona in care s-a produs explozia mai sunt si alte victime.


Bilantul victimelor pana in acest moment arata 35 de morti si peste 130 de raniti, dintre care 20 in stare foarte grava. Acestia au fost transportati la spitalele din Moscova.

Rusia a fost avertizata aseara despre un posibil atentat sinucigas

Agentia de presa Rosbalt scrie ca Biroul Federal de Securitate din Rusia ar fi avut informatii cu privire la prezenta unui terorist sinucigas in Moscova, insa datele obtinute aseara au fost insuficiente pentru a face legatura cu explozia de astazi de pe aeroport.

Reprezentantii biroului au precizat ca, in baza informatiilor primite aseara, a organizat cu cateva ore inainte de explozia de pe aeroport, o operatiune in orasul Zelenograd, la nord de Moscova, pentru a cauta un posibil terorist.

In orasul respectiv nu au fost descoperite indicii care sa faca legatura cu un posibil atentat sinucigas, iar agentii rusi se pare ca au fost indreptati pe o pista gresita.

 

continuarea in: evz.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: