ANPC: Pana la sfarsitul lunii februarie, mergeti la banca si verificati actele aditionale!

Data publicarii: 25-01-2011 | Finante-Banci


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor sfatuieste persoanele cu credite in derulare, care nu au semnat actele aditionale trimise de banci, sa verifice continutul noilor contracte si sa le respinga daca nu sunt de acord cu ele.

Parlamentul Romaniei, prin legea de aprobare a OUG 50/2010, a modificat unele prevederi ale Ordonantei de Urgenta.

Pentru contractele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a OUG 50/2010, se aplica prevederile din articolele referitoare la comisionul de rambursare anticipata (art. 66 - 69) si prevederile conform carora creditorul poate (fara a avea insa o obligatie) refinanta creditul in conditiile noilor oferte daca titularul de credit este bun platnic (art. 37). Celelalte prevederi ale legii nu se aplica contractelor in derulare.

Actele aditionale emise de creditori ca urmare a aparitiei OUG 50/2010 care au fost acceptate (semnate) de consumatori raman in vigoare si produc efecte in continuare.

Consumatorii care nu au semnat actele aditionale au dreptul sa solicite creditorului anularea respectivului act aditional, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a Legii 288/2010 pentru aprobarea OUG 50/2010.

 

citeste continuarea: moeny.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: