Dupa 15 ani brokerii romani simt ca sunt brokeri. "A fost prima sedinta adevarata. Nu prea am avut timp nici sa respir."

Data publicarii: 26-01-2011 | Bursa


Lansarea actiunilor Fondului Proprietatea la Bursa a reinviat sperantele jucatorilor, care au vazut in sfarsit "o sedinta bursiera adevarata" in ultimii trei ani, la finalul careia brokerii vorbesc cu bucurie despre o zi in care n-au avut timp sa respire, pentru ca telefoanele sunau incontinuu.


Directorul general al Intercapital Invest, Razvan Pasol: "Nu prea am avut timp nici sa respir. Putem spune ca a fost o zi de tranzactionare «adevarata», cel putin in prima ei parte. Atmosfera de azi mi-a adus aminte de vremurile bune din 2007, dar si de operatiuni speciale precum oferta de vanzare de la Transgaz, in care am fost si noi distribuitori. Au fost multe telefoane, multe tranzactii si multa agitatie, asa cum este si normal pe o piata de capital dinamica".

Directorul de trading al UniCredit CAIB Securities, Serban Marin: "N-am mai avut o zi ca asta cam de pe la inceputul anului 2008. Au crescut si volumele, este mult de munca, insa este bine. Am simtit si noi ca avem o piata", a continuat el.

Adrian Barbulescu, director adjunct la Prime Transaction: "Putem spuneca ca prima zi a fost un succes in ceea ce priveste listarea FP. Pe langa avantajele evidente aduse pietei de capital, trebuie mentionat ca sistemele tehnice s-au comportat ireprosabil, in conditiile in care aveam de-a face cu un volum mult mai mare de ordine, dar si cu noul sistem de tranzactionare pe conturile globale. Cred ca putem folosi aceasta data ca o referinta pentru piata de capital romaneasca".

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: