Cele mai valoroase companii din Romania! Petrom, FP si Hidroelectrica deschid topul realizat de ZF!

Data publicarii: 26-01-2011 | Afaceri


Petrom, Fondul Proprietatea si Hidroelectrica sunt cele mai valoroase companii in 2010, cu  valoare de piata de 4,5 mld. euro, 3,8 mld. euro si, respectiv, 3,35 mld. euro, in conditiile in care in 2009 pe primele trei locuri au fost Petrom, Orange si Fondul Proprietatea. A cincea editie a "Top 100 al celor mai valoroase companii din Romania 2010" a fost publicat de Ziarul Financiar.

Companiile din energie au cucerit astfel primele pozitii din top, avand in vedere ca valoarea Fondului Proprietatea este data in primul rand de participatiile acestuia la companiile din energie.
 

Anul acesta sunt opt companii nou-intrate in top, din care 5 companii de productie (Arctic - electrocasnice, Holz-industrie - prefabricate din lemn, Johnson Controls, Continental Automotive, Pirreli - componente auto). Au mai intrat in top A&D Pharma, Romstrade (constructii, controlata de Nelu Iordache), Groupama (asigurari).
 
Din cele 100 de companii din top, 14 sunt de stat sau cu capital majoritar, 11 sunt cu capital privat romanesc, iar restul de 75 sunt cu capital majoritar privat sau de stat strain.
 
Vezi top zece al celor mai valoroase companii din Romania:

1.      Petrom
2.      Fondul Proprietatea
3.      Hidroelectrica
4.      Orange
5.      Vodafone
6.      Romgaz
7.      BRD
8.      BCR
9.      Nuclearelectrica
10.    Romtelecom

 

sursa: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: