Romania, pe primul loc in Europa in randul tarilor cele mai expuse la foamete!

Data publicarii: 26-01-2011 | Economie

Romania se situeaza pe locul al 12-lea in lume si pe primul in Europa in topul tarilor cele mai expuse la foamete. In replica, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, spune ca nu se pune problema si ca Romania poate hrani 80 de milioane de persoane.
Romania, pe primul loc in Europa in randul tarilor cele mai expuse la foamete. Oficialii de la Agricultura spun ca nu se pune problema!

Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, a declarat intr-o conferinta de presa ca Romania nu va intra intr-o criza a alimentelor, avand capacitatea de a hrani 80 de milioane de persoane, dar daca se va ajunge intr-o astfel de situatie ar fi din cauza "neatentiei unora, a lenii si lipsei de initiativa", potrivit Mediafax.

Oficialul spune ca este imposibil ca Romania sa nu aiba grau si porumb. "Si daca nu l-am semana, ar rasari", a declarat el.

Tara noastra se afla pe locul 12 in lume intr-un top al vulnerabilitatii la cresterea pretului alimentelor. Si asta dupa ce preturile produselor, la nivel mondial, au avansat alarmant anul trecut pe fondul recoltelor slabe, a cererii tot mai mari din China, precum si a problemelor din Rusia.

Astfel, pretul graului a avansat cu 91%, cel a porumbului cu 57%, in timp ce preturile zaharului a crescut cu 32%, conform unui raport al Bancii Centrale Europene.

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: