Bancile vor dobanda aplicata inainte de OUG 50. Piperea: Tocmai asta e problema

Data publicarii: 27-01-2011 | Finante-Banci



Milioane de romani care aveau credite in derulare la data de 21 iunie 2010 ar putea fi chemati din nou sa semneze acte aditionale pentru a se intoarce la contractele de dinainte de OUG 50/2010.

CEC Bank si-a anuntat deja clientii ca au posibilitatea sa revina la vechea dobanda, respectiv dobanda de baza a bancii, Prime Rate (PR) + Marja pentru a-i proteja de eventuale cresteri bruste ale indicilor de referinta. Avocatul Gheorghe Piperea atrage, insa, atentia ca acest lucru va permite bancii sa creasca dobanda oricand vrea.

"Pe motiv ca ar fi mai stabil, ca Euribor mai poate creste, in timp ce acest indice Prime Rate e mentinut sub control. Se revine la situatia de dinainte de 21 iunie cand intr-adevar banca tinea sub control aceasta dobanda. Dar tocmai asta e problema. Ca putea sa o modifice cateodata destul de consistent", a declarat pentru Ziare.com avocatul care i-a reprezentat in instanta pe clientii nemultumiti de clauzele abuzive.

Astfel, cea mai buna solutie ar fi ca acele contracte aditionale acceptate tacit sau expres in vara anului trecut sa ramana in vigoare. Piperea a explicat ca acestea contin si sectiuni bune.

 

continuarea in: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: