Premierul Boc se intalneste cu patronatele si sindicatele pentru discutii pe Codul Muncii

Data publicarii: 27-01-2011 | Diverse


Premierul Boc se intalneste la ora 12.00, la Palatul Victoria, cu patronatele si sindicatele pentru discutii pe Codul Muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International, ca va lua in considerare unele dintre recomandarile sindicatelor legate de modificarea Codului Muncii si s-a aratat convins ca noul Cod va fi acceptat de toti actorii sociali.

"Am spus clar ca sunt cateva recomandari pe care noi le vom lua in considerare. In consecinta, maine (joi, n.r.), dupa ce vom avea intalnirile cu sindicatele, vom anunta ce s-a acceptat din acele recomandari", a declarat Botis.

Ministrul s-a aratat convins ca in urma discutiilor cu sindicatele se va ajunge se ajunga la un Cod al Muncii acceptat de toate partile.

Principalele cinci confederatii sindicale si patru confederatii patronale i-au scris sefului statului sa medieze "conflictul social" cu guvernul, semnaland ca eforturile legate de legislatia muncii au fost blocate "de unii reprezentanti ai Ministerului Muncii si ai Aliantei Confederatiilor Patronale".

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: