Lista taxelor si comisioanelor absurde platite la banci sau autoritati publice!

Data publicarii: 27-01-2011 | Finante-Banci


Nu stim cum ai defini tu "absurd", dar cu siguranta cel putin o parte insemnata din taxele si comisioanele pe care trebuie sa le platim astazi, pentru ca asa sunt regulile din Romania, sunt daca nu absurde, cel putin "de neexplicat"! Cu toate astea, in mare parte, le platim! Uneori, fara sa stim ce platim si in majoritatea cazurilor fara sa aflam si de ce!
Lista taxelor si comisioanelor absurde platite la banci sau autoritati publice! Vezi de ce unele s-ar putea numi "taxa pe ignoranta"!

Incont.ro a demarat centralizarea de informatii de pe forumuri sau site-uri ale bancilor sau institutiilor publice si iti arata lista comisioanelor si taxelor absurde din Romania. Daca de unele te mai poti inca feri, fa-o!

O serie dintre aceste taxe au fost inventate in ultima vreme, mai ales de catre banci, care s-au simtit puse putin la colt de OUG 50. Altele existau de dinainte si cel mai probabil vor continua sa existe. Dupa cum spune o vorba: despre ce nu stii, nu are cum sa te afecteze! O sa le vezi doar la final pe "nota de plata"!

Avem pe lista: comision penru depunerea de numerar in cont, comision pentru inchiderea unui cont, comision pentru mutat banii dintr-un cont in altul in aceeasi banca si asa mai departe.

Mai departe, in Romania, se platesc cele mai multe taxe si impozite din UE, dupa cum bine spune un studiu recent al Bancii Mondiale.

De asemenea, studiul mai arata ca tara noastra ocupa pozitia a patra in lume la numarul de taxe si impozite platite de contribuabili si ca in total romanii platesc nici mai mult nici mai putin decat 540 de taxe.
Printre taxele absurde din Romania se remarca taxa pe orarul de activitate. Aceasta se plateste de catre companii in Prahova, la Plopeni, si este de 200 de lei pentru orarul de activitate. De asemenea, taxa trebuie aprobata anual, contra unei alte taxe asemanatoare de 100 de lei.
 
Altii, despre care o sa detaliem mai tarziu, daca au vazut ca se poate pune taxa pe aproape orice in tara noastra, s-au adaptat rapid la obiceiurile locului si au pus taxa "de sarit peste rand"!
 
Sa revenim!
 
Care sunt comisioanele absurde ale bancilor
 
Ai asa: comisioane pentru depunerea si retragerea de numerar sau pentru tranzactiile interbancare.
 
O persoana care isi foloseste des cardul si scoate de multe ori bani de la bancomat poate plati si 400 de comisoane intr-un singur an.
 
Acestea variaza: de la 0,2 lei pentru retragerea de numerar de la bancomatul bancii la care ai deschis contul pana la 5-6 lei pentru o retragere de 100 de lei, daca apelezi la bancomatul altei banci!
 
Se adauga comisoanele de administrare de cont si altele ocazionale, cum ar fi cel pentru schimbarea PIN-ului.
 
Sa luam un caz concret! BRD te taxeaza cu pana la 30 de euro atunci cand inchizi un cont de economii de la aceasta banca, indiferent de momentul cand faci asta. Stiai de lucrul asta?

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: